Online boekingen, Doorbreek vooroordelen – maak gebruik van de mogelijkheden van online boekingen, Salonkee

Doorbreek vooroordelen – maak gebruik van de mogelijkheden van online boekingen

Bastian

Wie heeft het niet eerder gedaan? Of het nu gaat om hotel- of vluchtboekingen, maar ook om tafelreserveringen in uw favoriete restaurant. Online boeken is booming en kan een effectieve manier zijn om uw administratieve lasten te verminderen. Waarom gebruikt u dan nog steeds de telefoon om telefoontjes van uw klanten aan te nemen? De reden is simpel: er zijn nog te veel vooroordelen tegen digitale systemen, die we in dit artikel willen wegnemen.

Online boekingen, Doorbreek vooroordelen – maak gebruik van de mogelijkheden van online boekingen, Salonkee

Klanten houden van telefoontjes!

Deze verklaring kan op sommige mensen van toepassing zijn, aangezien bekend is dat voorkeuren verschillend zijn. De meerderheid van de bevolking geeft echter de voorkeur aan de mogelijkheid om snel en gemakkelijk online een afspraak te boeken zonder eerst het telefoonnummer op te hoeven zoeken en, indien nodig, in de wacht of op een bezette lijn terecht komen. Dit is niet zomaar een uitspraak van onze kant is, maar dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van «das Telefonbuch». De resultaten laten duidelijk zien dat klanten hun afspraken online willen boeken. Ongeveer ¾ van de respondenten zou graag online willen kunnen boeken. “Het forsa-onderzoek laat heel duidelijk zien wat de klanten willen: 88% van de ondervraagden wil direct kunnen zien welke afspraken nog vrij zijn. 82% wil niet gebonden zijn aan openingstijden en 78% wil kostbare wachttijd aan de telefoon besparen. Al met al blijkt uit het onderzoek dat vooral 20-24-jarigen erg geïnteresseerd zijn in deze service: 86% van deze leeftijdsgroep boekt hun afspraken liever online.” (Link: https://newsroom.dastelefonbuch.de/aktuelle-forsa-umfrage-ergibt-73-der-kunden-wuenschen-sich-ihre-termine-online-zu-vereinbaren-2/ )

Online boekingen, Doorbreek vooroordelen – maak gebruik van de mogelijkheden van online boekingen, Salonkee

Systemen zijn te ingewikkeld om te gebruiken!

Een duidelijke nee van onze kant tegen deze verklaring. Want systemen zijn zo ontworpen dat klanten snel en eenvoudig afspraken kunnen opzoeken en vervolgens boeken. Ons platform is zo gestructureerd dat het intuïtief te bedienen is via de desktop, maar ook via de mobiele versie. Zo bereikt u uw klanten snel én kunt u ze snel bereiken! U hoeft geen medewerker meer in te huren om oproepen te beantwoorden, wat tijd en vooral geld bespaart!

Online boekingen, Doorbreek vooroordelen – maak gebruik van de mogelijkheden van online boekingen, Salonkee

De Salonkee Afsprakenkalender maakt het leven van uw medewerkers ook gemakkelijker. Door het flexibele aanpassingsvermogen hebben de medewerkers slechts een korte instructie in het systeem nodig om een snel en gedetailleerd overzicht van de functies te krijgen.

Anonieme boekingen leiden tot gemiste afspraken

Anonieme boekingen kunnen dit risico met zich meebrengen. Door zich snel te registreren via Facebook of een e-mailadres in het Salonkee-systeem, worden potentiële klanten geverifieerd om blanco boekingen tegen te gaan. Omdat klanten precies de afspraak kunnen kiezen die ze willen, is er zelden een risico van no-show.

Het is ook mogelijk om automatisch een SMS te versturen voor het bevestigen van boekingen en als herinnering. Klanten hebben dan de mogelijkheid om de afspraak over te zetten naar hun privé-kalender, wat de kans op fouten ook verkleint.

Systemen zijn gewoon te duur

Niet elk systeem hoeft elke maand een enorm budget te verslinden. Het kiezen van het juiste en ideale boekingssysteem voor u is belangrijk om uw doelen te bereiken met een budget dat bij u past. Daarom bieden wij voor iedereen het juiste pakket en 14 dagen de tijd om het systeem uitgebreid uit te testen.

Systemen hebben een hoog faalrisico

Geen enkel systeem bestaat zonder fouten. Dat is juist. We bieden u echter snelle en betrouwbare ondersteuning zodat we eventuele fouten snel kunnen herstellen. Dit zal echter zelden het geval zijn. 😉 Analoge systemen zoals de afsprakenkalender en dergelijke brengen zeker een hoger risico op fouten met zich mee. Of bent u door stress nooit vergeten een afspraak te maken?

Vraag nu een demo aan

Wilt u samen met ons uw salon naar een hoger niveau tillen en door digitalisering meer klanten en dus meer omzet genereren? Neem dan gewoon contact met ons op. Onze medewerkers vinden samen met u de juiste oplossing!

More great articles

Kapsalon crisis, Uw salon uit de crisis halen, Salonkee

Uw salon uit de crisis halen

Alle carrosseriegerelateerde diensten hebben één ding gemeen: het contact met de klant staat altijd op de voorgrond. Voor u en…

Read Story
Afspraak annuleren kapsalon, Wat te doen in geval van gemiste afspraken?, Salonkee

Wat te doen in geval van gemiste afspraken?

Iedereen kent ze wel: klanten die gewoon niet komen opdagen op de afgesproken afspraak, of op zo'n korte termijn afzeggen…

Read Story
, Van lente naar zomer in uw salon!, Salonkee

Van lente naar zomer in uw salon!

De temperaturen stijgen, de zon schijnt, er is geen twijfel mogelijk: het is zomer! U bent waarschijnlijk al beginnen nadenken…

Read Story
Arrow-up