Kapsalon crisis, Uw salon uit de crisis halen, Salonkee

Uw salon uit de crisis halen

F. Noir

Digitaal communiceren met klanten heeft voordelen – vooral in tijden van crisis.

Het leven wordt digitaal: of het nu privé of op het werk is, steeds meer processen vinden tegenwoordig online plaats. Het kappersvak en de schoonheidsbranche vormen hierop geen uitzondering. Met behulp van digitale platforms en processen kunt u uw klanten altijd op de hoogte houden en optimaal inspelen op nieuwe omstandigheden, zelfs tijdens een crisis.

Kapsalon crisis, Uw salon uit de crisis halen, Salonkee
Beroepen in de schoonheids- en welzijnssector – Kappers

Alle diensten van in de schoonheidswereld hebben één ding gemeenschappelijk: het contact met de klant staat altijd op de voorgrond. Voor u en uw medewerkers is individuele ondersteuning ter plaatse de kern van uw werk. De beroepen in de schoonheidswereld worden dan ook harder getroffen door de crisis, wanneer zij plotseling geen klanten meer mogen ontvangen. Moderne software, e-mails of sociale media zijn hier essentiële hulpmiddelen om persoonlijk contact te onderhouden en de nieuwe start na de crisis zo snel en doeltreffend mogelijk in goede banen te leiden.

Op de hoogte blijven

Bedrijven die digitaal goed gepositioneerd zijn, komen beter door de crisis heen. Met de juiste software en een professionele online aanwezigheid op diverse platformen kunnen ambachtelijke bedrijven ook steeds slagvaardig blijven. Zelfs in onstabiele tijden kunt u bliksemsnel reageren, uw klanten op een ongecompliceerde manier informeren over nieuwe regels en voorschriften en trouwens potentiële nieuwe klanten overtuigen van uw kwaliteit. En dit alles de klok rond en in veel gevallen volledig automatisch.

Crisisbeheer in een digitale wereld

Naast nieuwe, ongecompliceerde communicatiekanalen zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden die het gebruik van digitale diensten tijdens de crisis voor kapsalons aanbieden. Van sociale media tot moderne salonsoftware – Salonkee, bijvoorbeeld – openen zich ongekende mogelijkheden voor crisisbeheer:

  • Eenvoudig beheer van afspraken – zelfs bij last-minute wijzigingen
  • Tijdsbesparing en transparantie dankzij online afspraken
  • Contactloze betaalmethoden in het volledig geïntegreerde POS-systeem
  • E-mailnieuwsbrief met actuele informatie voor alle bestaande klanten
  • Digitale salonmarketing via e-mail, SMS en via uw eigen website
  • Klantengetrouwheid en klantenwerving via uw eigen social media-aanwezigheid

Geen stress bij plotselinge veranderingen

Digitaal afsprakenbeheer levert in de dagelijkse gang van zaken al een enorme tijdwinst op. Voor kapsalons tijdens de crisis bewijst het zich nog meer. Elke week veranderen er nieuwe regels en schema’s, maar dankzij een online agenda en een uitgebreide digitale klantenlijst weet u altijd wat er gaande is. Bestaande afspraken kunnen worden verplaatst en opnieuw ingepland door ze simpelweg te verslepen, zonder dat er papierwerk aan te pas komt.

Moderne softwaretools voor salons, zoals Salonkee, verbeteren echter niet enkel de planning, maar stellen u ook in staat pauzes in te lassen of extra tijd te nemen voor het desinfecteren van oppervlakken en werkmateriaal, voor een hoog niveau van comfort en veiligheid. Ook de werktijden van uw werknemers kunnen in de online agenda op een even flexibele en ongecompliceerde manier worden gepland en aangepast. Dit is een grote opluchting, vooral in onstabiele tijden.

Maximale transparantie

Digitaal afsprakenbeheer maakt niet enkel het leven voor u en uw medewerkers eenvoudiger, maar ook uw klanten genieten van transparantie en efficiëntie. Met het online boeken van afspraken kunt u op elk moment zien welke tijdstippen nog vrij zijn – zonder lange telefoongesprekken en veel geblader in de agenda. Wanneer de zaak weer loopt, kunt u uw kostbare tijd volledig aan uw klanten besteden, zonder ongeplande onderbrekingen.

Digitale functies bieden ook meer zekerheid buiten de planning om. Uw klanten kunnen contactloos en hygiënisch betalen aan de terminal na de afspraak, of, dankzij functies zoals Salonkee Payments, de betaling zeer eenvoudig verwerken. En wanneer het kapsalon of schoonheidssalon gesloten moet blijven, kunnen uw klanten toch de klok rond online waardebonnen aankopen voor de tijd na de crisis. Dit versterkt de klantenrelaties en stelt u in staat inkomsten te genereren, zelfs wanneer uw bedrijf niet actief is. Dit versterkt de klantenrelaties en stelt u in staat inkomsten te genereren, zelfs wanneer uw bedrijf niet actief is.

Kapsalon crisis, Uw salon uit de crisis halen, Salonkee

Uw kapsalon tijdens de crisis: blijf in contact

Wanneer het salon gesloten is en face-to-face communicatie onmogelijk is, zijn digitale campagnes de beste manier om in contact te blijven. U kunt uw klanten op elk moment op de hoogte houden door hen een e-mailnieuwsbrief te sturen. Zijn er nieuwe openingstijden? U mag uw diensten vanaf volgende week terug aanbieden? Zijn de hygiëne voorschriften veranderd? Al deze en soortgelijke informatie kan snel en gemakkelijk worden verzonden in uw individuele nieuwsbrief. Softwaretools zoals Salonkee bieden hiervoor zelfs professionele sjablonen aan. Dat scheelt tijd en geld.

24/7 – digitale klantenservice

De online marketing van uw salon hoeft geenszins beperkt te blijven tot nieuwsbrieven via e-mail. Een automatische verjaardags-SMS bijvoorbeeld, herinnert uw klanten aan u en tovert gegarandeerd een glimlach op hun gezicht. Hoe sterker uw relatie met de klant, hoe groter de kans dat klanten u tijdens een crisis zullen steunen en met plezier een nieuwe afspraak zullen maken. Online, natuurlijk. Een systeem van getrouwheidspunten en aanbiedingen die individueel op uw klanten zijn afgestemd, versterken de relatie met uw klanten nog meer.

Naast direct contact met bestaande klanten, kan klantenwerving ook digitaal plaatsvinden. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw kapsalon, een nagelstudio of andere schoonheidsinstituten, is het eerste wat u vaak doet, zoeken naar de respectieve online aanwezigheid. Een professionele, duidelijke website kan hier wonderen doen! Daar kunt u uzelf en uw team voorstellen, uw diensten uitleggen en de klok rond beschikbaar zijn voor nieuwe klanten. De afspraak boeken is dan nog maar één klik verwijderd.

Kapsalon crisis, Uw salon uit de crisis halen, Salonkee
Wijzigingen in de workflow van de kapsalon eenvoudig digitaal beheren

Netwerken en relaties versterken

Er bestaat geen twijfel over, een eigen website is essentieel voor uw bedrijf. Maar het is minstens even belangrijk om uw potentiële klanten te bereiken waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Een dynamische aanwezigheid op de populairste sociale netwerken kan uw bereik dus aanzienlijk vergroten en u in staat stellen geheel nieuwe doelgroepen te bereiken. Via uw sociale netwerken kunt u nog directer met uw klanten communiceren en de relatie met hen versterken, zelfs wanneer uw salon gesloten is. Een kapsalon kan de nieuwste kapsels en kleuren laten zien, een nagelstudio kan hun beste werken laten zien. Een blik achter de schermen wordt ook altijd met levendige belangstelling begroet. Op die manier kunnen klanten zich overtuigen van de kwaliteit van uw diensten en tegelijk geïnspireerd worden voor hun volgende bezoek.

De crisis beter tegengaan

Digitale software en platforms bieden u mogelijkheden om elke crisis beter te beheersen. Van tijdsbesparing, financiële besparingen en maximale transparantie tot ongecompliceerde communicatie en sterkere klantengetrouwheid – digitale processen bieden in alle opzichten een grote meerwaarde voor u en uw bedrijf. Zij komen niet enkel beter door de crisis heen, maar kunnen er ook sneller weer bovenop komen wanneer de crisis voorbij is.

Wilt u de digitale positie van uw bedrijf verbeteren? Probeer nu één van de meest geavanceerde en veelzijdige applicaties voor klantenbeheer en salonsoftware op de markt op pro.salonkee.com.

More great articles

Afspraak annuleren kapsalon, Wat te doen in geval van gemiste afspraken?, Salonkee

Wat te doen in geval van gemiste afspraken?

Iedereen kent ze wel: klanten die gewoon niet komen opdagen op de afgesproken afspraak, of op zo'n korte termijn afzeggen…

Read Story
, Hoe kan ik mijn salon duurzamer maken?, Salonkee

Hoe kan ik mijn salon duurzamer maken?

Duurzaamheid is een term die vaak achteloos in de mond wordt genomen en die voor velen ongetwijfeld een overweldigend begrip…

Read Story
, Kerstmarketing voor kappers, Salonkee

Kerstmarketing voor kappers

6 ideeën om jouw salon nog meer in de kijker te zetten tijdens de feestdagen Het is weer die tijd…

Read Story
Arrow-up